Disciplines

Medische pedicure

Vanuit deze disciplines ben ik in de mogelijkheid om cliënten te behandelen met verschillende
klachten. Met de volgende klanten kunt u bij mij terecht:
 
– Reuma
– Diabetes mellitus
– Mycose nagels en verdikte nagels
– Eelt (callus) en kloven (ragaden)
– Likdoorns
– Wratten (verwijdering d.m.v. cryopen)
– Teenafwijkingen d.m.v. het maken van ortheses
– Ingroeiende nagels d.m.v. nagelregulatie of nagelbeugeltechniek
 
Verder geef ik de cliënt uitgebreid advies en voorlichting over stand afwijkingen van de voet, over de
keuze van schoenen en gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen en over het verminderen of
voorkomen van voetklachten door specifieke voetverzorging. Heeft u andere klachten of loopt u met vragen over uw voetzorg? Neem contact met mij op en laten we samen kijken wat ik voor u kan betekenen.
 
Als medisch pedicure werk ik volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt doorverwezen moet worden naar een (behandelend) arts. Ik werk op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders. De praktijk is gecertificeerd, voldoet aan strenge eisen en draagt een keurmerk. Deze praktijk is gecontroleerd door ProCert en staat ingeschreven in het KRP-register. Indien u via een podotherapeut wordt verwezen van krijgt u een vast behandelplan. Dit is voor medisch noodzakelijke voetzorg. Voor een complete voetbehandeling (deels cosmetisch) berekenen wij een toeslag.

Pedicure cosmetische behandeling

Deze behandeling bestaat uit het verzorgen van de nagels, het verwijderen van eelt onder de voet en
daarna het behandelen van eventuele likdoorns, kloven, ingroeiende teennagels en schimmelnagels.
De voet wordt voor en na de behandeling gedesinfecteerd. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een voetverzorgingsproduct en indien gewenst, krijgt u een voetverzorgingsadvies.

Podologie

Vanuit de discipline podologie houd ik mij vooral bezig met het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Ik ben, als Register Podoloog, een erkend paramedische voetspecialist.
Ik kan u, vanuit deze discipline deskundig helpen met onder andere de volgende klachten: 
Doorgezakte (voor)voet
Hielpijnklachten (hielspoor)
Houdingsklachten (nek, rug, heup, bekken en knie)
Overbelasting aan de voet
Teenafwijkingen
Vermoeide en/of pijnlijke voeten
Voetklachten veroorzaakt door diabetes en/of reuma.
 
Na het doen van een intake, zal ik samen met u proberen om tot een realistisch behandelplan te komen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Denk hierbij aan schoenadvies, tapetechnieken, antidruktechnieken en zooltherapie.
 
Echografie
Naast Register podologie heb ik ook de opleiding ‘Echografie voor voet en enkel’ voltooid. Hiervoor beschik ik over echoapparatuur. Indien noodzakelijk zal hiervan gebruik gemaakt kunnen worden.
Het voordeel van echografie ten opzichte van een röntgenfoto is dat men met echografie naast de botstructuren ook de weke delen in beeld kan brengen zoals spieren, zenuwen, pezen en bloedvaten.